RegionBG

bg iconНачало » Икономика » Пазар на труда » 769 работни места осигурява СОК "Камчия"
769 работни места осигурява СОК "Камчия"
13 Авг 2012 16:30:00    |    1619    |    Коментари: 0
pic

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов връчи сертификат за инвестиция клас "А" на "СОК "Камчия" ЕАД-Бургас, съобщи МИЕТ. Документът се издава за инвестиционния проект "Изграждане на детски оздравителен лагер "Черноморски" и амфитеатър" в курортно селище Камчия на стойност 35.5 млн. лв.
Впечатлен съм от мащабите на проекта и успешния ход на цялостната инвестиционна програма на дружеството. Вярвам, че децата, които гостуват тук, ще популяризират най-добре България като целогодишна туристическа дестинация, каза зам.-министър Маринов.
Сертификатът бе получен от изпълнителния директор на дружеството Станка Шопова. На церемонията присъства и кметът на община Аврен Емануил Манолов, на чиято територия е комплексът и която е с високо ниво на безработица.
"СОК "Камчия" изпълнява инвестиционна програма на Правителството на гр. Москва на обща стойност над 200 млн. лв. До момента са осъществени два проекта в комплекс "Камчия" със сертификати по Закона за насърчаване на инвестициите - от 2007 и 2009 г. Те са на обща стойност 111 млн. лв. Първият е за изграждане на санаторно-оздравителен комплекс "Камчия" за 72 млн. лв., а вторият – за лечебно–диагностичен, балнеологичен и образователен център на стойност 39 млн. лв.
Детският лагер по новия проект ще включва медицински кабинети, зали за игри и танци, тренировъчна зала, сауна, музикален салон, кино- и концертна зала, изложбена зала, читалня, видеотека, интернет клуб. Летният амфитеатър за близо 2000 места ще се използва за обучение, културни и спортни прояви. Ще бъдат разкрити 376 нови работни места, като общият брой на заетите в комплекса през 2014 г. ще достигне 769 души. Проектът ще се финансира изцяло от собствени средства за 2 години.
"СОК "Камчия" е учредено през 2003 г. като дружество със специална инвестиционна цел за изграждане и управление на санаторно-оздравителен комплекс (СОК) за деца и младежи със здравни, образователни, културни и възстановително-рехабилитационни функции чрез отдих и туризъм. През 2004 г. е придобито от сегашния едноличен собственик на капитала - Правителството на гр. Москва.
 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България