RegionBG

bg iconНачало » Туризъм » Маршрути » 300 кулинарни шедьоври в Стария Пловдив
300 кулинарни шедьоври в Стария Пловдив
18 Апр 2017 06:25:00    |    6673    |    Коментари: 0
pic

От Съвета по туризъм в Пловдив отбелязват изключителен интерес от страна на участници в предстоящото трето издание на Дефиле "Вино и гурме" - 2017. Над 300 кулинарни шедьоври, създадени специално за събитието в комбинации с над 50 български вина, ще може да се дегустират на осем ключови локации в Стария град на Пловдив. Това съобщи административният секретар на Съвета Боряна Тенгулова.
На 6 и 7 май тази година гостите и жителите на Пловдив ще имат възможността да се потопят в истински винен празник, съчетаващ история, култура, вино и гурме. Дегустациите са с начален час 12,00 ч. и продължават до 20,00 ч. Дефилето ще бъде открито с официална церемония на 6 май на улица "Съборна" със специален концерт на Духов оркестър - Пловдив.
Акцент в Дефиле "Вино и гурме" е богатата съпътстващата програма, която включва изложби, лекции и дегустации и кулинарни работилници. И през двата дни посетителите могат да се запознаят отблизо с историята на Пловдив и културата на виното и храната, добавя Тенгулова.
Всеки желаещ да се включи в дегустациите трябва да закупи карнетки с жетони, които се продават пред всяка къща в стария град, в която се предлага дегустация. Всеки жетон дава право на една дегустация и всеки жетон е глас за винарската изба. Заедно с жетоните се предлагат и стъклени чаши, гравирани с логото на фестивала./Снимка: Уикипедия

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България