RegionBG

bg iconНачало » Европейски фондове » Оперативни програми » 1,5 млн. лв. за 4 църкви по ПРСР
1,5 млн. лв. за 4 църкви по ПРСР
09 Юли 2013 15:10:25    |    1400    |    Коментари: 0
pic

Четири църкви получават 1,5 млн. лв. от Програмата за развитие на селските райони за ремонт и обновяване, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ). Проектите предвиждат ремонт на сградите на църквите и подобрения на прилежащите им пространства. В едно от предложенията са заложени разходи за осигуряване на достъпна среда и пожарна безопасност. Друг храм ще инвестира в озеленяване, ВиК и електрическа система. Одобрена е и инвестиция за изграждане на битова сграда.
Храмовете ще получат 1 494 909 млн. лв. от бюджета на Мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места” от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Църквите се намират в общините Правец, Перник и Любимец. Досега със средства от ПРСР е финансирана реконструкцията на 140 храма.
По същата мярка ще бъде реализиран и проект на община Никопол. Той предвижда благоустройство на площадки и паркове в осем села в общината. С част от субсидията ще бъде ремонтирана и основната улица на друго село в района. Субсидията е 875 994 лв.

 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България