RegionBG

bg iconНачало » За всеки » Кулинария » Второ издание на DiVino.Taste
Второ издание на DiVino.Taste
27 Сеп 2012 15:15:00    |    1351    |    Коментари: 0
pic

Случвало ли ви се е да сте в компания на свои близки и приятели и въпреки това да се усещате неловко, защото не сте достатъчно запознати по една или друга тема, свързана с виното? А може би често изкарвате часове, реейки поглед измежду винените рафтове в магазините, само защото сте имали искреното желание да поднесете и чаша хубаво вино към вкусната вечеря. Изборът не е толкова труден, когато знаем какво и къде да търсим. За да не губите времето си пред винените рафтове, посетете DiVino.Taste 2012 на 17 и 18 ноември в Централен Военен клуб!
DiVino.Taste e изложение на българските винопроизводители и дава възможност да бъдат дегустирани едни от най-хубавите вина, дело на родните изби. Посетителите ще имат удоволствието да се запознаят отблизо с концепцията и философията на всеки един винопроизводител и лично да се уверят в качеството на дегустираните вина.
Това е второто издание на ежегодния винен форум. Първото се състоя миналата година, когато Централният Военен клуб събра 37 от най-добрите български изби, за да представят свои отбрани вина пред близо 3000 гости в рамките на два дни.
DiVino.Taste има и богата програма от майсторски класове, семинари, лекции и презентации. Миналата година над 500 души взеха участие в осемте майсторски класа и осемте лекции на DiVino.Taste 2011. След високо вдигнатата летва и тази година организаторите на DiVino.Taste са се погрижили да осигурят, освен изложбена част с най-доброто от българското вино, богата програма с лекции, курсове и майсторски класове.
[advertise]Предвидени са както теми за начинаещите и по-любителски настроените, така и за утвърдените винени познавачи, които търсят по-задълбочен поглед към света на виното.
Вили Гълъбова ще представи в две лекции за прохождащите в света на виното особеностите на класическите и на българските винени сортове. Съчетанията между вино и храна ще бъде тема на майсторския клас с водещ Ефросия Благоева. Тя ще представи класически и по-нестандартни комбинации между тапас и вино.
Единственият Master of Wine на Балканите, Константинос Лазаракис, е подготвил интересна разходка из многобройните тероари на Бургундия. Ще бъдат дегустирани 9 вина, които показват защо тази френска област е на една от най-интересните, но и най-трудни винени дестинации. Португалският винен експерт и журналист Руи Фалкао ще запознае родната публика с класики като Порто и Мадейра.
Яна Петкова ще разкаже за растящия интерес към уникалните местни сортове, като лекцията ще бъде придружена от дегустация на 10 различни вина. За българските вина от реколта 2006 ще говори Ясен Захариев. Той ще представи някои от най-добрите ни бели и червени вина от различни региони на страната шест години по-късно.
DiVino.Taste 2012 ще завърши с DiVino топ 10 - класация на най-добрите десет български вина за годината, според винения сайт divino.bg и списание DiVino Magazine. Това не са просто вината с най-високи оценки, а такива, които притежават собствен характер и обаяние.
DiVino.Taste 2012 ще ни представи и първото издание на WiFo - да поговорим за вино и храна.
WiFo е първият форум за вино (wine) и храна (food) в България. Това е съвместен проект на DiVino.Taste и Roi communication, който има за цел да създаде общност от хора, които не просто се интересуват какво ядат и пият, но искат да споделят своя ентусиазъм и страст с хора, които мислят като тях. Чрез WiFo ще се създадат условия за диалог на тази общност, за която виното и храната са от първостепенно значение.
Вижте програмата на DiVino.Taste 2012 и си купете билет на преференциална цена за ранно записване!
 

Region.bg е медиен партньор на форума.

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България