RegionBG

bg iconНачало » Икономика » Сектори » Стъпка напред за износа на БГ вина
Стъпка напред за износа на БГ вина
15 Юни 2012 09:15:00    |    1218    |    Коментари: 0
pic

На разширено заседание на Управителния съвет на Регионална лозаро-винарска камара (РЛВК) – Тракия в гр. Пловдив беше осъдена мярка „Промоция на български вина в трети страни” от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2008/2009 – 2013/2014, съобщи МЗХ. В дневния ред на срещата беше добавена и информация за отделните мероприятия в програмите за промоция на български вина, както и конкретизиране на участниците.
Председателя на РЛВК-Тракия г-н Константин Маджаров съобщи, че е от изключителна важност родните вина да бъдат промотирани в най-добрата си светлина на пазарите на трети страни с цел да се затвърди имиджа на българското винопроизводство. Той коментира също и задачите и действията за ефективно участие в одобрените проекти на РЛВК-Тракия в Европейските национални програми за подпомагане. В рамките на срещата беше обсъдена и идеята за създаване български винен туризъм по пътищата на виното в страната, като в тази инициатива бъдат включени ресторанти, музей, археологически находища и др.
Участие в срещата взе и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното инж. Красимир Коев, г-н Георги Ралчев – и.д. началник на отдел “Плодове, зеленчуци и маркетингови стандарти” към Министерството на земеделието и храните, както и представители на лозаро-винарския бранш.
 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България