RegionBG

bg iconНачало » За всеки » Джаджи » Зарядно с вода в България
Зарядно с вода в България
23 Апр 2012 14:50:00    |    1094    |    Коментари: 0
pic

Първото зарядно, което работи с вода – PowerTrekk, идва на българския пазар в момента на световната си премиера. Потребителите само в седем държави имат достъп до иновативната технология, която заличи нуждата от електрически контакт за зареждане на мобилни технически джаджи.
Шведският продукт осигурява удобство и спокойствие на хората, които са постоянно в движение, сред природата или просто нямат достъп до електричество. Специалните шайби на продукта се поставят в сета, който след това се допълва с вода и може да се използва за всеки уред, който се зарежда чрез USB – камера, мобилен телефон или GPS устройство.
PowerTrekk използва технология, която природосъобразно и ефективно превръща въглерода в електричество. За разлика от слънчевите зарядни устройства, тук електричеството се генерира бързо и не зависи от атмосферните условия, позицията на слънцето и други фактори.
Специалните шайби за устройството се продават по три в комплект, а зарядното има и портативен комплект батерии, който може да се използва като готов източник на енергия и като резерв за горивната клетка.
Горивната клетка на устройството е напълно пасивна система, която превръща въглерода в електричество чрез мембрана за обмен на протони. Химическият процес е безопасен и контролиран, а единственият вторичен продукт е малко водна пара. За да стартира процесът, трябва само да се подаде водород към горивната клетка, която пък да бъде изложена на чист въздух.
Шайбата е част от програма за повторно използване на производствените материали и е направена от метал със специално покритие. Зарядното и специалните шайби към него отговарят на високи производствени стандарти и могат да бъдат внасяни на борда на самолет.
Иновативният постоянен източник на заряд бе представен през февруари на световното изложение за мобилни технологии MWC 2012 в Барселона, Испания.
 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България