RegionBG

bg iconНачало » Туризъм » Ваканция » България – в топ 6 за зимен туризъм
България – в топ 6 за зимен туризъм
02 Ное 2015 13:40:00    |    6111    |    Коментари: 0
pic

Според изследване на консултантска компания към Европейската туристическа комисия, България е в топ 6 на най-предпочитаните европейски дестинации за зимен туризъм. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова на заседание на Комисията по икономическа политика и туризъм към Народното събрание.

Туризмът е отчел приходи от 426 млн. евро през миналия зимен сезон. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на заседание на Комисията по икономическа политика и туризъм. „Проведохме срещи на места в трите ни големи зимни курорта – Банско, Пампорово и Боровец, които показаха, че бизнесът и контролните органи са готови за новия туристически сезон“, каза още тя. По думите й според представените отчети от миналия сезон, намаляват нарушенията на бизнеса, което показва, че се полагат все по-големи усилия за предлагане на качествен туристически продукт.

Министърът информира, че зимните курорти са заявили готовност за отговаряне на изискванията по новата Наредбата за обезопасяването и информационната обезпеченост на ски пистите и ски зоните и за организацията на работата на ски патрулите. По време на дискусията стана ясно, че приходите от миналогодишния зимен сезон са близо един милиард лева, а над 1,2 млн. туристи са посетили страната ни. „Надявам се бъдещия зимен сезон да е още по-успешен“, подчерта Николина Ангелкова.

Представителите на зимните курорти заявиха, че е налице засилен интерес като до този момент само в Боровец се наблюдава ръст от близо 20% от пазар Великобритания. Николина Ангелкова подчерта, че се работи в посока засилване на рекламата и присъствието на страната на международния туристически пазар. Подготвя се и стратегическо партньорство с някои от най-големите туроператори и нискотарифни авиокомпании. 

Заради новите правила за шенгенските визи ски курортите в България през предстоящия сезон може да бъдат истински конкурент на европейските и преди всичко - на алпийските курорти. В това са уверени руските туроператори, предаде Турпром. Според тях, тази зима туристите са се отказали от алпийските курорти, могат да оценят реалните възможности за каране на ски в България на достъпни цени, което е особено важно в настоящия икономически климат.

 

 

 

 

 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България