RegionBG

bg iconНачало » Местна власт » Политика » Кандидат-кметове & градове към момента
Кандидат-кметове & градове към момента
31 Юли 2015 11:50:00    |    7073    |    Коментари: 0
pic

EconomyNews.bg

Управляващата партия ГЕРБ и опозиционната БСП вече обявиха имената на своите кандидати за местните избори през есента. Ето кои са те в някои от основните български градове.

Настоящите градоначалници на София, Бургас и Кюстендил Йорданка Фандъкова, Димитър Николов и Петър Паунов ще се борят за трети мандат. Впрочем ГЕРБ реши да подкрепи за трети път и кмета на Плевен Димитър Стойков. За втори мандат на изборите отиват кметът на Варна Иван Портних, на Благоевград – Атанас Камбитов, на Смолян – Николай Мелемов, на Велико Търново- Даниел Панов, на Стара Загора – Живко Тодоров, на Русе- Пламен Стоилов. Всички те са подкрепени от ГЕРБ. БСП ще застане за втори път зад кандидатурата на сегашния кмет на Видин Герго Гергов, който миналата година бе привлечен като обвиняем за престъпление по служба, а впоследствие върнат на поста.
Целта на ГЕРБ е да има поне 100 кмета и 1700 общински съветници след вота тази есен. От своя страна, БСП обяви, че е отворена за диалог с всички леви формации, като междувременно прие „Политически изисквания и механизъм за оценяване дейността на кметове и общински съветници, издигнати или подкрепени от БСП и коалиция и за издигане на кметове и общински съветници от "БСП лява България".
Любопитен момент от предстоящите избори е, че една емблематична фигура – кметът на Каварна Цонко Цонев, отказа да се кандидатира за четвърти мандат и след 12 години управление заяви, че е време градът да бъде поет от жена.
Изборите са на 25 октомври 2015 г. и втори тур на 1 ноември 2015 г.
 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България