RegionBG

bg iconНачало » За всеки » Здраве » Симпозиум за затлъстяването
Симпозиум за затлъстяването
30 Май 2012 09:00:00    |    6672    |    Коментари: 0
pic

В деня на детето симпозиум ще разисква проблемите в детското хранене и болестите, произтичащи от това. На 01 юни от 09.00 ч. в Аулата на Националният център по обществено здраве и анализи /гр. София, бул. "Aкадeмик Иван Ев.Гешов" 15/ ще се проведе ХІ-тият Национален /с международно участие/ симпозиум по проблемите на храненето и метаболитните заболявания “Академик Ташо Ташев”.
Събитието се организира от Българската асоциация за изследване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания “Академик Ташо Ташев” и Министерството на образованието, младежта и науката в партньорство с Националният център по обществено здраве и анализи и Евро-Ток България /част от Европейската кулинарна асоциация, официален консултант на Европейска комисия в областта на храните/. Събитието е под патронажа на Министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов.
Основният акцент на тазгодишния симпозиум ще бъде храненето и проблемът с наднорменото тегло при децата, както и актуални проблеми на профилактиката и лечението на затлъстяването.
В отделните сесии на симпозиума участие ще вземат, както утвърдени български специалисти от правителствени и неправителстсвени организации, така и международни експерти /от Канада, Франция и Люксембург/ в сферата на храненето, диететиката и проблемите на затлъстяването и съпътстващите го заболявания.
Част от темите, които ще бъдат засегнати са Хранене и наднормено тегло при малки деца в България; Науката за хранене в нов ракурс – проучване на концепцията за фенотипична пластичност; Особености на традиционния български хранителен модел. Ще бъдат представени съвременни международни програми за превенция и лечение на затлъстяването.
Близо 200 милиона души в Европа, или половината от населението на ЕС, са с наднормено тегло и затлъстяване. България също не прави изключение от тази статистика, тъй като у нас почти половината от населението е с наднормени килограми.
 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България