RegionBG

bg iconНачало » Туризъм » Привличаме туристи с диви цветя
Привличаме туристи с диви цветя
20 Авг 2012 16:35:00    |    1123    |    Коментари: 0
pic

 За първи път в Европа през лятото на 2013 година пет европейски държави ще бъдат домакини на Фестивали на дивите цветя. Това стана факт, след като в края на юли „Екологична организация – Родопи” и Туризъм Бохинь – Словения подписаха споразумение за включване на Фестивала на дивите цветя „Родопите – градината на Орфей”, в мрежа от фестивали „Цветна Европа”.
В рамките на цветните фестивали в България, Словения, Великобритания, Хърватска и Румъния ще бъдат организирани изложби, концерти, работилници на занаяти, специализирани ботанически турове и кулинарни изложения с дегустация. Основния акцент ще бъде използването на дивите цветя и билките и тяхното важно място в живота на хората. Идеята на проекта „Цветна Европа”е да се вдъхнови интересът на младите хора в Европа към опазването на растителното многообразие и използването му като устойчив туристически ресурс.
Проектът е с финансовата подкрепа на Фонд Култура на Европейската комисия. Партньори са община Бохинь – Словения, Плантлайф Интернешънъл – Великобритания, община Стари Град – Хърватска, Фондация АДЕПТ – Румъния, North Highland Initiative – Великобритания, Българска фондация „Биоразнообразие” и „Екологична организация Родопи” – България.

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България