RegionBG

bg iconНачало » Европейски фондове » Оперативни програми » Якимово- най-много проекти по ПРСР
Якимово- най-много проекти по ПРСР
25 Юни 2012 11:00:00    |    1479    |    Коментари: 0
pic

Община Якимово ще предоставя електронни услуги за гражданите и бизнеса, тъй като е целева група на водещата организация Община Брусарци, която изпълнява проект „Улеснен достъп и по-добро качество на административната услуга” по Оперативна програма „Административен капацитет” (ОПАК). Общинската администрация и Общинският съвет в Якимово са целева група и по още един проект по ОПАК – за прозрачна и почтена държавна администрация, където бенефициент е Община Оряхово. В партньорство с Агенцията по заетостта безработни лица, регистрирани в Бюрото по труда, са включени в проект „Нов избор – развитие и реализация” за обучение и професионална квалификация. Това стана ясно след информационна среща в общината, организирана от Областен информационен център – Монтана, с което приключи първият цикъл от посещения във всички общини от областта.
Най-голям брой проекти има по Програмата за развитие на селските райони. Участниците в срещата поискаха по-облекчени условия за земеделските производители, за да може по-голям процент от тях да се възползват от финансовите възможности на ЕС. По време на срещата бяха представени отворените процедури по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, както и новите схеми, одобрени от Комитета за наблюдение на програмата на последното й заседание през м. май 2012 г.
Областен информационен център – гр. Монтана е част от мрежата от 27 областни информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България и предоставя информационни, комуникационни, логистични и експертни услуги. Центърът е създаден по проект по Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България