RegionBG

bg iconНачало » Местна власт » Общини » Тежка авария и инцидент блокираха София
Тежка авария и инцидент блокираха София
12 Авг 2013 15:07:23    |    1158    |    Коментари: 0
pic

Хиляди столичани останаха по спирките в горещия летен ден след инцидент и тежка авария. Около 8:05 часа тази сутрин жена се хвърли на релсите на метростанция „Западен парк". Тя е жива, но влакът е минал през краката й.
В продължение на час и половина движението на подземната железница беше затруднено - цялата метростанция „Западен парк" беше затворена, заедно с прилежащия подлез, а само една мотриса извозваше пътници между „Сливница" и „Константин Величков" (и на двете станции има съоръжения за смяна на посоката-бел.ред). Граждани се оплакаха, че се е наложило да чакат в продължение на поне половин час, за да се придвижат към центъра. Шефът на „Метрополитен" инж. Стоян Братоев заяви, че нормалното движение е било възстановено около 10:30 часа.
Минути по-късно тежка авария в 110-киловолтовото съоръжение „Орион" остави без ток и транспорт големи части от столицата. Отпаднаха подстанциите „Средец", „Витоша" и „Боримечка", като в резултат бяха засегнати районите "Илинден", "Сердика", Триадица", "Красна поляна", "Възраждане", "Оборище", "Средец", "Красно село". От ЧЕЗ все още не са се справили напълно с техническия проблем, който претовари телефоните на компанията. Блокирано бе движението на тролеите и трамваите по булевард "Цар Борис III", по булевардите "Ал. Стамболийски", "Христо Ботев", "Опълченска", "Патриарх Евтимий", "Прага", "Сливница". В тази част на София не се движеха трамваите с номер 1, 3,4, 5,6, 7, 10, 11, 19, както и тролейбусите с номер 1,2, 5, 8, 9. Светофарите не работеха, а също и осветлението в тунела под НДК. В болница „Пирогов" се наложи да минат на електрогенератори.

 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България