RegionBG

bg iconНачало » Новини » България » Две концесии за добив на природни богатства
Две концесии за добив на природни богатства
01 Ное 2012 09:00:00    |    864    |    Коментари: 0
pic

Правителството предостави на „Марин Батуров” ЕООД правото да добива скалнооблицовъчни материали от находище „Тънката бърчина”. Срокът на концесията е 35 години. Предвижданите инвестиции за този период са за над 836 хил. лв., а очакваните постъпления от концесионни плащания са за повече от 1,5 млн. лв. Цялата сума, без ДДС, ще се превежда на община Ивайловград, на чиято територия се намира кариерата.
35-годишна концесия за добив на пясъци и чакъли получи и „Маргемин” ЕООД. Дружеството ще експлоатира находище „Пиринка” в община Струмяни. Предвижданите инвестиции за периода на концесията за обезпечаване на производствената дейност са в размер на 206 хил. лв., а концесионните плащания се очаква да надхвърлят 2,6 млн. лв. От тях половината, без ДДС, ще постъпват по бюджета на община Струмяни.
С друго решение правителството удължи с 15 г. срока на концесионния договор за добив на суров нефт и природен газ от находище „Селановци” в община Оряхово, в което има все още нереализирани запаси. Концесионерът „Проучване и добив на нефт и газ” ЕАД ще продължи работата си при условията на сега действащия договор.
 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България