RegionBG

bg iconНачало » Местна власт » Общини » Фестивал на изкуствата и спорта в Долна Малина
Фестивал на изкуствата и спорта в Долна Малина
22 Юни 2017 14:16:30    |    7255    |    Коментари: 0
pic

Завърши първият фестивал на изкуствата и спорта DOLNA MALINA OPEN AIR FESTIVAL на 16, 17 и 18 юни. Домакин на фестивала беше село Долна Малина и Община Горна Малина. 

На 17 юни фестивалът беше открит от Йонко Димитров – кметът на село Долна Малина, както и от специалните гости на фестивала: Цветанка Иванова – зам. кмет на Община Горна Малина, Ели Цветанова – зам. кмет на Община Елин Пелин и Елин Иванов – внук на Елин Пелин. Фестивалът беше открит с дефиле на площада и с изпълнения на Духов оркестър и мажоретен състав от гара Елин Пелин. Във фестивала взеха участие над 1000 човека, които се включиха във различните категории на фестивала -  фолклор , плажен волейбол, баскетбол, футбол, тенис на маса, FIFA 2016 (Playstation 4)  и кино надпревари.

Участваха танцови състави и певчески групи от страната – София, Горна Малина, Беполопопци, Равно поле, Елешница, Етрополе, Нови Хан, Трудовец, Варна, Байлово и домакините на фестивала село Долна Малина. Всички те получиха дипломи и статуетки на за участие на фестивала. През двата фестивални дни имаше и арт работилници за деца и младежи , които се включиха в рисуване на фигурки, рисуване с акрилни бои, моделиране с пластелин, както и плетене на гривни.

Всички любители на спорта имаха възможност да се състезават по плажен волейбол, баскетбол, тенис на маса и футбол. В раздела кино всички любители на киното в Кино центъра на село Долна Малина се представиха отлично, след като имаха възможност да направят късометражни филмчета за три дни в декорите на кино студио Б.У.Ф.О. Най – добрите  в раздел кино получиха и награди от фестивала. По време на фестивала имаше и Мото среща, които мотористи направиха почетна обиколка на фестивала по четирите фест зони /Долна Малина-Горна Малина-Долна Малина/. В кино центъра на село Долна Малина и през двата фестивални дни бяха организирани две незабравими диджей партита за всички участици и гости по време на фестивала.

Организаторите на фестивала обещават следващата година още изненади , спортни състезания и надпревари и страхотна музикална програма.

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България