RegionBG

bg iconНачало » Икономика » Сектори » Силозен комплекс открит край Силистра
Силозен комплекс открит край Силистра
22 Юни 2017 12:27:55    |    7350    |    Коментари: 0
pic

Компанията Archer Daniels Midland /ADM/ откри наскоро завършени силозен и пристанищен комплекс в силистренския участък на р. Дунав близо до село Айдемир.
Според Ивайло Георгиев - главен търговски мениджър на "АДМ - България Трейдинг", инвестицията е в размер на над 10 000 000 лева и е първата на чуждестранна компания в България на р. Дунав. Силозът с капацитет 20 000 тона, изграден с най-новите технологии, ще бъде използван за съхранение, контрол на качеството, претоварване и транспортиране на зърнени култури. Засега в комплекса работят седем души.
Пристанище АДМ-Силистра ще осигури възможности за нарастване на обема на търговията от Черноморския регион, допринасяйки за икономическия растеж чрез даване на достъп на местните фермери до транспортната мрежа, която свързва Източна Европа с рентабилните световни пазари.
Проектът е осъществен с подкрепата на община Силистра и Българската агенция за инвестиции. Според кмета на Силистра Юлиян Найденов общината е съдействала на компанията, когато е имало нужда, защото инвестиция в такъв размер и перспектива е в интерес на жителите на Силистренската община.

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България