RegionBG

bg iconНачало » Туризъм » Маршрути » Рибен ресторант на яз. Доспат
Рибен ресторант на яз. Доспат
03 Сеп 2012 15:20:00    |    759    |    Коментари: 0
pic

Град Доспат получи първият договор за безвъзмездна финансова помощ към Местна стратегия за развитие (МСР) на МИРГ „Високи Западни Родопи“. Проектът е с наименование „Създаване на специфична туристическа инфраструктура „Рибен ресторант“ и свързани екотуристически услуги на територията на община Доспат/Рибарска област (РО) „Високи Западни Родопи"(ВЗР).
Общата стойност на проекта е 123 401 лв., като проектът предвижда създаване на рибен ресторант и повишаване потреблението на рибни продукти на територията на община Доспат/Рибарска област „ВЗР“. Ще бъдат открити нови работни места, очаква се повишаване на икономическите ползи от производството на риба чрез затваряне на цикъла производство-преработка-консумация на местно ниво и повишаване на жизнения стандарт за местното население. Договорът беше подписан от изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) д-р Драгомир Господинов.
Районът има огромен туристически потенциал, но все още не е развит. Освен недостатъчния брой атрактивни почивни станции, ресторанти и хотелска база, другият проблем на града е инфраструктурата. Очаква се в следващите няколко месеца да приключи и рехабилитацията на пътя Батак – Доспат, който не беше ремонтиран от построяването му през 1971г.

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
Региони в България