RegionBG

bg iconНачало » Новини » Тема Region.bg » По-високи заплати, но без ДМС
По-високи заплати, но без ДМС
02 Авг 2012 16:30:00    |    2712    |    Коментари: 0
pic

От 1 юли е в сила Законът за държавния служител, а тези дни чиновниците получиха първите си актуализирани заплати.

Каква е истината за българския държавен служител? И какво се крие зад обявеното увеличение на бюджетните заплати? EconomyNews.bg публикува поредица от новини и официални мнения. Реакцията не закъсня. Бяхме потърсени от наши читатели да отразим и другата гледна точка - тази на малкия човек от големия държавен сектор.

Пожелали анонимност държавни служители обясниха, че не е коректно да се говори за по-високи заплати. Да, увеличение има средно с 20%, но са отнети т.нар. ДМС - допълнително материално стимулиране. Така излиза, че ако месечното възнаграждение е увеличено, например, с 50 лв., отрязаните други средства са трицифрено число.

В редакцията се получи и още едно писмо, изпратено ни от държавен служител в агенция, също пожелал анонимност. Публикуваме го без съкращения, заедно с изпратения фиш.

„Здравейте, прикачено Ви изпращам фиша с работната си заплата като държавен служител за м. Юли 2012г. след въвеждане на т. нар. "20-30 % увеличение на заплатите" в държавния сектор.

Умишлено на този етап няма да посоча агенцията в която работя, както и личните си данни поради страх от наказание, че си позволявам да "надигна глас".

Статията от Вашият сайт с министъра на финансите и вицепремиер Симеон Дянков е чиста лъжа, и увеличение на доходи няма как да има, при положение, че бюджета за 2012г. е непроменен и пари няма откъде да дойдат.

Това е поредната спекулация и предизборна агитация- знаем, че идват след година избори.

Моля обърнете внимание на този факт, че отново държавната администрация и трудещите се за нея са излъгани, а медиите би следвало да отразят обективната истина по въпроса.

Вярвам, че Вашата медия е обективна и ще представи нещата с "истинското им лице".

Благодаря Ви!”


 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България