RegionBG

bg iconНачало » Европейски фондове » Оперативни програми » Община Петрич спечели поредица проекти
Община Петрич спечели поредица проекти
29 Юли 2011 10:50:00    |    987    |    Коментари: 0
pic

Община Петрич е с поредни одобрени проекти, похвалиха се от Общинската администрация в южния град, отбелязва в. „Струма”. Един от проектите, който ще бъде финансиран по ОП “Регионално развитие 2007-2013”, е във връзка с 1000 години от битката на Самуил /1014-2014/ - устойчиво развитие на туристическата атракция Самуилова крепост, община Петрич. Стойността на проекта е 2 140 000 лева. Целта е развитие на туристическата атракция Самуилова крепост, както и по-добро опазване и съхранение на културно-историческото наследство. Идеята е да се подобри състоянието на паметника на културата Самуилова крепост и свързаната с него туристическа и техническа инфраструктура. Предвижда се реставрация, консервация и експониране на наблюдателна кула, защитен трети крепостен вал, голяма землянка, покрити землянки и обновяване на двете музейни сгради.
Одобрен е и съвместния проект на община Петрич и община Миовени, Румъния, за регионално партньорство по Секторна програма “Коменски” по програмата “Учене през целия живот” на стойност 40 000 лева. Библиотеката при Народно читалище “Антон Попов” - село Яворница ще бъде финансирана по програма “Глобални библиотеки България”. Стратегическата цел на този проект е да се осигури лесен и равнопоставен достъп до информация, знание, комуникации и електронни услуги в библиотеката чрез ползването на безплатен интернет и други информационни и комуникационни технологии, за да се подпомогне приобщаването на гражданите към глобалното информационно общество, да се повиши качеството на живот и да се ускори развитието на гражданското общество.
Община Петрич е одобрена за кандидатстване и по проект “Приеми ме” по ОП “Развитие на човешките ресурси”. Процедурата е директно предоставяне на безвъзмездна финансов помощ с конкретен бенефициент - Агенция за социално подпомагане. Максималният бюджет на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е в размер на 15 милиона лева, като дейността по програмата ще се реализира на територията на няколко общини в България до 2013 г.
 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България