RegionBG

bg iconНачало » Новини » България » На 3 май изтича срокът за данъчни декларации
На 3 май изтича срокът за данъчни декларации
01 Май 2016 10:50:00    |    1447    |    Коментари: 0
pic

Във вторник – след великденските празници, изтича срокът за подаване на данъчни декларации и плащането на данъка върху доходите на физическите лица. В началото на седмицата данъчните припомниха, че около 200 000 декларации все още не са получени.

Между 15 и 20 минути отнема подаването на данъчна декларация, ако го направим в Териториална дирекция на НАП, показа проверка на "Хоризонт". Макар че обработката на документите става сравнително бързо, е възможно да се наложи по-продължително чакане на опашка.

Ако решим да подадем декларацията си на хартия, по-лесният начин е с баркод. Формулярът се изтегля от интернет и се попълва, като той смята сумите и възможността за грешки е по-малка. Освен това обработката на декларацията е по-лесна, защото служителят в данъчната служба маркира баркода и данните вече са при него. Разбира се, може да си спестим срещата с данъчния инспектор, ако подадем декларацията си по пощата.

Около две трети от декларациите се подават на хартия. Важно е да помним, че ще е валидно пощенското клеймо. Затова дори и по празниците може да използваме времето да се разходим до пощата и да си пуснем декларацията. В противен случай във вторник ще трябва да се въоръжим с търпение.

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България