RegionBG

bg iconНачало » Икономика » Сектори » Мебелите - от машини до LED осветление
Мебелите - от машини до LED осветление
10 Апр 2012 16:30:00    |    849    |    Коментари: 0
pic

От 23 до 27 април 2012 г. в Интер Експо Център – София  започват  две изложби – ТЕХНОМЕБЕЛ И СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ, които спират вниманието на специалисти и на потребители. 
За първи път на българския пазар са двулентов банциг за листене с вертикално разположени глави, автоматичен циркуляр за рязане на дърва, машина за белене на тънки трупи тип “камбио”, т.е. с ножове с обхождащо (планетарно) движение. Нови са някои модели автоматични проходни пробивни машини с ЦПУ, потъващ циркуляр с линеал TS55R – подобрен модел на добре известния на всички мебелисти потъващ циркуляр на FESTOOL, с нови функции, подобрени качества и производителност. Хобелавтоматът WEINIG CUBE е с автоматична пренастройка и лазерен контрол на изделията, като сред плюсовете освен по-малката собствена маса, са високата степен на поглъщане на вибрациите и това, че машината работи с енергоспестяващи мотори, казват специалистите. Наред с машините за опаковане със стреч фолио и чембер, предприемачите ще видят и нови за пазара надуваеми предпазни торби при транспорт.
Иновациите при материалите, детайлите, механизмите и аксесоарите носят високия стил и удобствата в мебелировката, представена на изложенията. Предлага се автоклавно импрегнирана дървесина с максимална защита срещу гниене, насекоми и атмосферни влияния (защита от 15 до 60 години), ефектни мебелни елементи от естествен фурнир с интарзия, нова колекция постформинг над 120 декора, кухненски плотове с модерен дизайн, разнообразен профил и минимално тегло. Сред експонатите са наградените BLANCOMODEX – модул от SILGRANIT (модерна кухненска мивка, смесителна батерия и система за събиране на отпадъци) с изключителна архитектура и дизайн, носител на престижната награда за иновация на 2012 г. и BLANCOCULIWA - смесител за кухня с висока класа дизайн, носител на наградите reddot design award 2011 и IF product design award 2012.
За първи път се демонстрира нов механизъм за плъзгащи врати, които се затварят в една равнина (мебелите са по-ергономични и функционални) и механизъм за клапващи врати, позволяващ оптимален достъп до вътрешното пространство на мебелите независимо от теглото на вратичките. Оригинални дизайнерски решения се постигат и с предлаганото ефектно светодиодно и луминесцентно осветление за мебели.
Бои, лакове, байцове, лепила и други продукти за мебелно производство показват иновации в съвременната химия - контактни лепила по нова технология за най-бързо залепване на различни материали (1 m² за 3 минути), технология с два цикъла на лакиране на водна основа, с нисък риск за околната среда и човека за дизайнерски мебели и др.

ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ носят вълнения за професионалистите от бранша – кой печели в конкурса “Българска мебел на годината”.

 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България