RegionBG

bg iconНачало » Европейски фондове » Оперативни програми » Къщи за гости + ВЕИ отпадат от ПРСР
Къщи за гости + ВЕИ отпадат от ПРСР
10 Авг 2016 12:09:00    |    2959    |    Коментари: 0
pic

От Програмата за развитие на селските райони на практика няма да се финансират повече къщи за гости, превозни средства и възобновяеми енергийни източници (ВЕИ). Това е станало ясно на среща на Българската асоциация на консултантите по европейски проекти (БАКЕП) и зам. земеделския министър Васил Грудев.

Субсидии за къщи за гости са възможни по стратегиите на Местните инициативни групи (МИГ), но само когато това е интегрирано в стратегията на съответната община, обясни Грудев. Той е съобщил, че една от най-популярните и очаквани подмерки - 6.4 “Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности”, ще бъде отворена евентуално чак през 2017 г., когато ще се уточняват и критериите за избор.

На срещата е станало ясно, че трябва да бъдат решени проблемите със създадени изкуствени условия от бенефициентите, за да постигнат допълнителни точки за проекти по подмерки 4.1 “Инвестиции в земеделски стопанства” и 4.2 “Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти”. Грудев е пояснил, че при втори прием по подмерки 4.1 и 4.2, който се планира за октомври-ноември, те ще бъдат отворени с целия остатъчен бюджет.

Грудев и консултантите са се споразумели за повече публичност по ПРСР. Договорено е да бъдат публикувани образецът на договорите преди приема на заявления, както и подробна информация за всички одобрени проекти по мерки 4.1 и 4.2, включително имената на изпълнители и консултанти./24 часа он лайн

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България