RegionBG

bg iconНачало » Новини » България » Борисов към Павлова: Няма да спориш със Станишев!
Борисов към Павлова: Няма да спориш със Станишев!
20 Юни 2012 15:15:00    |    758    |    Коментари: 0
pic

Премиерът Бойко Борисов призова регионалния министър Лиляна Павлова да покани лидера на БСП Сергей Станишев да разгледа магистралите, които е построило това правителство, и тези, които е построило предишното правителство. Това стана в началото на заседанието на Министерски съвет, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Вчера ме подразни много и казах - ето, държавната лаборатория да отиде със Станишев и да сочи къде да дупчим, да вземем проби и да се върнем неговите също да подупчим да видим какво ще излезе. И консултантите да заведете – и батко, братко, заради които ни спряха еврофондовете. Забавлявайте се с тях, не спорете, защото те са учили за това. Водете на място и посочвайте”, каза премиерът като се обърна към Лиляна Павлова и Симеон Дянков: „Лили, ти няма защо да спориш със Станишев за магистралите, защото те ги няма. С тези хора да спориш е безсмислено. Те само да бяха поддържали пътищата до тогава. Аз се радвам, че медиите имат всички кадри, и добре, че го направихме тогава. Ще направиш като Вежди Рашидов една книжка – „преди и след”. Магистрала „Люлин”, както бяха само 5-те километра и след това как изглежда. Добре, че ги заведох медиите под планината да гледат къде стига, защото иначе - нали го чуваш – спорим за „Люлин”, кой я е правил. Аз не споря, то е ясно кой я е направил”, коментира Бойко Борисов.
„Ти Лили, му прати магистрала „Люлин” да си припомни как я беше оставил. Като застанат пред журналистите, те лъжат толкова безогледно. Така убедително лъже този човек. А „Хаинбоаз” Росен Плевнелиев не искаше да ходим там да го откриваме, защото едната лента беше 100% незаконна. А „Цанков камък”? Що не го поканиш - ти си дама - покани този джентълмен на „Цанков камък” да си види пътя колко струва? 250 милиона, как са го направили, щото ми казва, че било сложно нещо. Аз от такова строителство като неговото не разбирам. Заведи го, кажи – аз съм дама, каня те из гората да видиш какво беше там. Как са свлекли скалите там и ще убият някой човек там. Или го закарай за 100 милиона на „Водното огледало”, което ние узаконихме и ние доплатихме 40 милиона”, каза премиерът.
„Това са социалистите, те са си старите комунисти – на бялото казват черно, ама така го казват, и понеже си вярват в глупостта, излиза убедително. Един булевард не ми е мръднал в София, от кмет когато съм бил. Заведете го да види”, посочи Борисов.
„Отивате в парламента и от трибунката го каните – г-н Станишев, Михалевски, молим ви, каним ви - заедно с всички медии, това е демокрацията, да отидем на „Цанков камък”, сега даваме още 3.5 милиона, да видите какво сте направили, щом толкова разбирате от строителство, а Борисов не разбира. Оставете го него, няма да го каним, той си стои на Южната дъга, на моста „Брюксел”, на магистрала „Люлин” така както е осветена вечер. Сега от 29-ти на „Меден рудник” мога да отида, да си ги чакам там. Но, вие понеже разбирате, елате да ви заведем да видите какво сте направили”, посочи министър-председателят. Той се обърна към министър Павлова с думите: „Ти си дама, няма да ги обиждаш, няма да ги пресираш, ще бъдеш внимателна, те са нежни души. Водиш ги там на пътя, щото в парламента хората се объркват – единият вика 120 км., другият вика 6000 – цифри”.
 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България