RegionBG

bg iconНачало » Туризъм » Маршрути » БГ дизайнери показват София във Виена
БГ дизайнери показват София във Виена
01 Май 2016 09:35:00    |    1731    |    Коментари: 0
pic

 България е страна-гост на тазгодишното издание на модното изложение „Модепаласт“ (Дворец на модата) във Виена, което се откри на 29 април 2016 г. в Кюнстлерхаус. Инсталацията XXSofia на дизайнерската платформа „Иван Асен 22“ показва как дизайнерите възприемат своя град и как го представят на езика на модата. Куратор на авангардната инсталация е създателката на шоурума за съвременен дизайн Нели Митева. Сред участниците са Александър Гергинов, Георги Флоров, Дияна Иванова, Игор Илийовски, Станислава Димитрова и Антония Рачева.

Организаторите очакват близо 10 000 посетители и 120 дизайнери от цяла Европа, които ще покажат творбите си в продължение на три дена в центъра на австрийската столица. Акцентът на тазгодишния „Модепаласт“ са модните аксесоари и шапки. За първи път сред звездните гости е британският дизайнер на шапки Пирс Аткинсон, а негови произведения красят главите на Риана, Лейди Гага, Майли Сайръс, Кара Делевин и Тим Бъртън.  

Започналият през 2003 година като панаир на виенската мода "Модепаласт" вече се утвърди като традиционно международно събитие. Проявата, която ще продължи до 1 май, е съпроводена от многобройни модни ревюта, партита и прояви в целия град, които имат за цел да популяризират и нови имена от дизайнерската сцена. Представените модели са ръчно изработени с екологично съобразени материали. По време на изложението са отворени и многобройни щандове за продажба на облекла и модни аксесоари.

Снимки:

© Иван Асен 22

© Andreas Tischler

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България