RegionBG

bg iconНачало » Новини » Европа » Renault-Nissan инвестира в „Автоваз“
Renault-Nissan инвестира в „Автоваз“
07 Май 2012 10:10:00    |    445    |    Коментари: 0
pic

Renault-Nissan и Russian Technologie създадоха джойнвенчър за придобиването на мажоритарния дял в „Автоваз“. По силата на това съдружие компанията Renault-Nissan ще инвестира 750 млн. долара, за да добие 67,13% капиталов дял от джойнвенчъра от средата на 2014 г., като в такъв случай той ще притежава 74,5% от производителя на Lada. 300 млн. ще даде Renault, а останалите 450 млн. евро ще осигури Nissan. Средствата ще бъдат изразходвани поетапно.
Алиансът Renault-Nissan, „Автоваз“, Russian Technologies и „Тройка Диалог“ подписаха споразумението  в Париж.  През 2008 г. Renault придоби 25% от капитала на „Автоваз“ и оттогава компанията претърпя сериозно реструктуриране.
Подписването на протокола идва само месец след като новоизбраният руски президент Владимир Путин откри новата поточна линия в завода на „Автоваз“ в Толияти.
Renault, Nissan и Lada ще предприемат продуктова офанзива, която ще се изрази в обновяването на гамата на Lada и в лансирането на нови продукти и за трите марки. Освен в Толияти те разполагат със заводи и в Москва, Санкт Петербург и Ижовск. източник: Renault-Nissan/Speed-Press

 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България