RegionBG

758 договора за пчелари
23 Фев 2012 12:10:00    |    676    |    Коментари: 0
pic

Месец след отварянето на приема по „Националната програма по пчеларство за тригодишния период 2011-2013 г.” Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ) обработи по-голямата част от заявките и бяха подписани 758 договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. Това съобщиха от фонда. Общата стойност на одобрената финансова помощ по тези договори възлиза на 4 569 487 лв. До момента по програмата са подадени 1057 заявления за подпомагане.
Кандидатите могат да получат договорите си в Областните дирекции на ДФЗ – отдел „Прилагане на мерки и схеми за подпомагане” – по постоянен адрес за физически лица и по адрес на регистрация за юридически лица.
Списък на кандидатите, подали заявления за подпомагане в периода 16-18 януари 2012, може да се намерят на електронната страница на ДФЗ, отдел „Селскостопански пазарни механизми”, в менюто ”Месо и пчеларство”.
Приемът по пчеларската програма за финансовата 2012 започна на 20 декември 2011 за мерки А „Техническа помощ за пчелари и сдружения на пчелари” и Е „Сътрудничество със специализирани органи за осъществяването на практика на приложните изследователски програми в областта на пчеларството и пчелните продукти”. Заявленията по мерки B, С и D – за борба срещу вароатозата, за извършването на физико-химичен анализ на пчелния мед и за подкрепа на подновяването на пчелните кошери в Общността, бяха приемани от 16 януари т.г. до изчерпване на финансовия ресурс.


 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България