RegionBG

bg iconНачало » Региони » Сливен » 58 млн. лв. в Сливен по ОП
Сливен
58 млн. лв. в Сливен по ОП
26 Март 2012 15:10:23    |    888    |    Коментари: 0
pic

Изпълнени 78 договора по Оперативните програми и 58 539 308 лв. договорена безвъзмездна финансова помощ- такава е равносметката на Областен информационен център- Сливен. Тези данни бяха представени в гр. Твърдица от Весела Омайникова, управител на ОИЦ- Сливен. Срещата в най-малката община в област Сливен е началото на поредица от информационни събития, които се организират на територията на всички общини в областта в периода до 6 април в следния ред: община Твърдица- 21 март; община Котел- 27 март; община Нова Загора- 29 март и община Сливен- 06 април.
Първата информационна среща на Областен информационен център- Сливен бе открита от кмета на община Твърдица, Атанас Атанасов, който изрази положителни очаквания по отношение на новосъздадения Център. „Осведомеността ни относно възможностите за кандидатстване по различни програми увеличава нашия шанс да направим общината си по-привлекателно място за живеене", подчерта Атанас Атанасов.
Участниците в срещата, сред които представители на общинската администрация, на училища, читалища, социални заведения и бизнеса, бяха запознати с проект „Областен информационен център Сливен", с екипа на Центъра и с услугите, които гражданите на областта могат да получат. Г-жа Нина Маринова, експерт „Комуникация, информация и логистика" в ОИЦ Сливен, представи актуалните конкурси по оперативните програми.
Всички заинтересовани търсещи информация за Европейските фондове и седемте оперативни програми ще могат да задават своите въпроси по телефон, електронна и обикновена поща или на място в Областния информационния център - Сливен. Екипът ще организира посещения по заявка в Центъра, и разнообразни информационни събития както в Сливен, така и в другите общини от областта, включително в по-големите села.
Центърът е създаден по Проект „Областен информационен център Сливен" № BG161РО002-3.3.02-0017-C0001, финансиран от Оперативна програма „Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
Региони в България