RegionBG

bg iconНачало » Региони » София - област » 28.6 млн. лв. за Ихтиман
София - област
28.6 млн. лв. за Ихтиман
19 Дек 2011 15:10:00    |    2447    |    Коментари: 0
pic

Подписан бе договор за изграждане на ВиК мрежа и на градска пречиствателна станция за отпадъчни води в Ихтиман, съобщи МРРБ. Инвестицията е на стойност 28.6 млн. лв. от Оперативна програма „Околна среда”.
Жителите на кварталите „Кръста”, „Мътивир” и „Изток” ще имат над 13 км. нова канализация и водопровод, ще се рехабилитират 1.3 км. колектор, а битовите отпадни води от 13-те хил. жители на Ихтиман ще се пречистват в модерна пречиствателна станция. За най-критичните места по ВиК мрежата се предвижда подмяната на общо 4 км. водопровод и канализация.
Строителството трябва да приключи до края на 2014 г. Тогава цялото население на града ще има канализация, загубите на питейна вода ще се намалят и ще се спре замърсяването на р. Мътивир.
Ихтиман кандидатства по процедурата, при която общините сключват един договор за двата етапа на проекта – подготовка и строителство. По нея има 13 сключени договора на стойност 463 млн. лв., а други 12 проекта за 500 млн. лв. са в оценка. Тази седмица предстои подписването на договора с община Балчик за модернизация и разширение на пречиствателната станция в Албена.
 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
Региони в България