RegionBG

bg iconНачало » За всеки » Кулинария » Как се съчетават вино и храна - вечна тема
Как се съчетават вино и храна - вечна тема
14 Окт 2013 15:41:50    |    1357    |    Коментари: 0
pic

За съчетанията на вино и храна е изписано много, но темата никога няма да бъде изчерпана. За мнозина този въпрос не стои на дневен ред, но има хора, на които не им е безразлично какво имат в чашата и чинията. От една страна, правилата са много ясни и прости, но от друга - в необятна област като храненето не би трябвало въобще да се говори за граници и рамки. И тъй като съчетанието на вино и храна винаги е било сериозно предизвикателство не само в ежедневието ни, но и за големите майстори кулинари, на тазгодишното издание на DiVino.Taste комбинирането на вино и ястия заема подобаващо му се място. Трима шеф-готвачи ще предизвикат един от най-известните български сомелиери и винени експерти Любомир Стоянов. Всеки един от тях ще му представи по две кулинарни предложения, които той да съчетае с най-подходящото вино. Любомир Стоянов ще разполага с шест вина, но той няма да е запознат с приготвеното от шеф-готвачите.
Сомелиер, ресторантьор, maître d'hôtel, кулинар, перфектен организатор... Всички тези определения прилягат чудесно на Любомир Стоянов, но нито едно не е достатъчно. Самият той изпитва затруднение да се самоопредели. Отдавна обаче се е превърнал във фактор за професионалистите на виното и въобще в един от най-утвърдените винени познавачи в България.
Димо Димов е всепризнат майстор на гъшия дроб и телешкия стек, но уменията му далеч не се изчерпват с тези класически специалитети. Той се утвърди на кулинарната сцена с авторската си кухня и класическия подход към храната, съчетан с прецизност и въображение. В момента работи в създадената от него кетъринг компания Cult Gourmet Catering.
Петър Михалчев е един от най-добрите майстори на суши в България и редовно готви за хората от японската общност в София. Мястото, където той се вихри е ресторантът му „Мияби”, в центъра на София. Това, което му харесва най-много в работата е, че нещата в японската кухня се правят трудно.
Диян Димитров е шеф-готвач в семейния си ресторант “Урания” в Созопол. Истински запален по модерните кулинарни техники, а основни виновници за това са представителите на испанската авангардна школа. Постоянно търсещ и готов да експериментира, той прави това, което му доставя удоволствие без да се съобразява с модните тенденции в ресторантьорството.
Майсторският клас Комбинирай в движение ще се проведе на 16 ноември в зала 8 на НДК. Повече информация за записване може да намерите на http://www.vintageclub.bg/sybitiia-1/divino-taste-1.html.
 Region.bg е медиен партньор на събитието.

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България