RegionBG

bg iconНачало » Региони » Пазарджик » Нов мост над р. Луда Яна открит
Пазарджик
Нов мост над р. Луда Яна открит
11 Май 2015 14:10:00    |    7198    |    Коментари: 0
pic

Шофьорите, пътуващи по път І-8 Пазарджик – Пловдив преминават по новия мост над река Луда Яна при км 195+230 на първокласната отсечка. На мястото на авариралото точно преди една година съоръжение със средства от републиканския бюджет е изграден нов мост с дължина 52 метра. С въвеждането му в експлоатация се възстановява най-пряката и удобна пътна връзка между Пазарджик и Пловдив.

На отслужения тържествен водосвет за здраве и безаварийно пътуване по пътната инфраструктура присъстваха премиерът Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Лазар Лазаров, областният управител на Пазарджик Трендафил Величков, кметове от региона, представители на фирмата-изпълнител и др.

Старият мост, построен през 40-години на миналия век от немски военни, аварира на 9 май м. г. Придошлите води на река Луда Яна подкопаха носеща колона и се наложи движението да бъде пренасочено по обходни маршрути.

[advertise]Министър Павлова връчи на инж. Лазаров разрешението за ползване на новото съоръжение, завършено 5 месеца предсрочно. Инвестицията е за близо 2,4 млн. лв. с ДДС. Премиерът Борисов подчерта, че мостът е изграден по образец и построяването му в кратък срок е било изключително важно, защото по обходния маршрут децата са пътували за училище с около час повече.

Изпълнител на проекта е „ОРС инфраструктура“ ООД. Строителният надзор е осъществен от „Консулт инженерингс“ ЕООД. Техният договор е за 76 800 лв. с ДДС./АПИ
 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
Региони в България