RegionBG

bg iconНачало » Региони » Варна » Ръст на товарите през пристанище "Варна"
Варна
Ръст на товарите през пристанище "Варна"
07 Сеп 2011 13:50:00    |    1222    |    Коментари: 0
pic

За осемте месеца от началото на годината през кейовете на варненското пристанище са преминали общо 5,5 млн. тона товари, което е с 10% повече спрямо същия период на миналата година.
Само през месец август в пристанище Варна са обработени рекордните 1,014 млн. тона товари. Основен дял в това количество заемат зърнените храни и товарите на девненските химически заводи. На 31 август през пристанище Варна-изток, са преминали 3000 товарни автомобили и са натоварени 30 000 тона зърно (пшеница, царевица, рапица и ечемик). Статистиката отчита ръст от 8% и при другия структуроопределящ товар за пристанище Варна - контейнерите. До момента са претоварени 82 000 TEU (броя).
Във връзка със старта на зърнената кампания и осигуряването на повече складове от месец юни започна обработката на зърно и в пристанище Варна-Запад. За целта бе реиновирана 6-та магазия и реконструирана настилката на 15-то кейово място. Това е първият етап от модернизирането на складовото стопанство като се предвижда през следващата година да бъде ремонтиран и обновен още един склад. В ход е изграждането на компютърната система за електронна обработка на всички стоки, които не са в контейнери. С това пристанище Варна ще има напълно завършена система за електронна обработка на документацията и дистанционно следене на всички видове товари. Очаква системата да бъде напълно завършена през месец март. В рамките на амбициозната си инвестиционната политика „Пристанище Варна” ЕАД изпълнява програма за обновяване на машинния си парк. През 2011 година държавното дружество предвижда да подобри финансово-експлоатационните си резултати и очаква да приключи годината с над 8 млн. тона обработени товари.

 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
Региони в България