RegionBG

bg iconНачало » Региони » София-град » Падна мост във Владая
София-град
Падна мост във Владая
28 Май 2012 09:50:00    |    1528    |    Коментари: 0
pic

Тази сутрин се е срутил мост във Владая, Софийско, съобщи пред "Хоризонт" столичният кмет Йорданка Фандъкова, която е на мястото на инцидента. Вследствие на земетресението е поддал брегът, а след това и дъждовете са допринесли за срутването на съоръжението. Мостът свързва 10 къщи с основната улица. За този мост проектът е готов. Във Владая работим в момента по 2 моста, които са разрушени вследствие на предишното голямо наводнение. Този мост е третият. За съжаление времето не ни чака. Има готовност да ни се предостави понтонен мост, за който специалистите ще кажат дали това е възможно в момента, за да може докато се изгради моста да има достъп до тези къщи, посочи Фандъкова.
Въпреки продължителните и проливни дъждове почти цяло денонощие няма особено тревожни сигнали за наводнения в страната, съобщи дежурният в Пожарна безопасност и защита на населението при бедствия и аварии.
Снощи в община Карлово е имало 7 отводнявания след поражения от придошлата Стара река, но не се съобщава за сериозни последици.
Пътните настилки в по-голямата част от страната, както и на автомагистралите са мокри. Дъжд вали в цялата страна с изключение на източното крайбрежие. Мъгла има по високите части на планините.
Заради прогнозираните и днес обилни валежи ще бъдат следени нивата на реките Янтра, Вит, Осъм.
Оранжев код е в сила за 9 области – Ловешка, Плевенска, Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Разградска, Шуменска и Силистренска. Валежите ще се активизират. Очакват се значителни количества – на места до 25-40 л/кв.м за денонощието.
По-късно през деня от югозапад валежите ще започнат да спират, а облачността ще се разкъса, като през нощта срещу вторник този процес ще обхване цялата страна.
 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
Региони в България