RegionBG

bg iconНачало » Региони » Добрич » Добрич с нов олимпийски басейн
Добрич
Добрич с нов олимпийски басейн
02 Окт 2013 08:45:00    |    1315    |    Коментари: 0
pic

Кметът на Добрич Детелина Николова официално откри плувния басейн в Спортен комплекс „Русалка". Съоръжението не е използваемо от 21 години, но след отдаването му на концесия бе реновиран и днес отговаря на всички съвременни изисквания. Плувният басейн покрива критериите за малък олимпийски басейн. С откриването и на този корпус, Спортен комплекс „Русалка" става един от най-големите и модерни спортни комплекси в страната. Комплексът е отдаден на концесия на фирма „БИ ЕЙ ТУР"ООД с управител Йордан Андреев. Максималният срок на концесията е 30 години, а договорът бе подписан преди две. Изискването към концесионера е да вложи в реконструкцията и модернизацията на обекта 2 450 хиляди лева без ДДС като 1 700 хиляди лева от тях до втората година. Размерът на годишното концесионно възнаграждение е 8 150 лева без ДДС. Басейнът може да поеме около 450 деца. Дължината му е 25 метра и отговаря на всички изкисвания за републикански първенства. Ще се кандидатства пред олимпийския комитет за лицензирането му като малък басейн. Вече са ясни треньорите, които ще водят заниманията по плуване. Главен методист е Калоян Георгиев, наставник в спортен клуб по плуване Черно море (Варна), възпитаник на НСА, с много успехи като преподавател.
Другите трима треньори са Светлин Колев - майстор на спорта, завършил също НСА, член на УС на клуба по плувни спортове, републикански шампион, Ивелина Иванова Янкова - кандидат-майстор на спорта, и Иван Иванов, майстор на спорта, дългогодишен състезател. В басейна ще се провеждат свободни и обучителни занимания. Децата ще могат да се включат в начално обучение по плуване, което ще се състои от 16 до 24 посещения, два пъти седмично по точно определен график. Както и в тренировъчни обучения, в които ще се доразвиват плувните им умения, ще усвояват различни стилове.Всеки родител може да посети комплекса, да се запознае с условията, да получи информация, да разговаря с треньорите... Предвижда се басейнът да бъде посещаван и от деца от Генерал Тошево, Тервел и други общини, като за целта ще бъде организиран транспорт. В почивните дни се очаква в него да тренират плувци от Черно море (Варна). От ноември в басейна ще започнат занимания по водна топка под ръководството на Станчо Георгиев от клуб по водни спортове Варна. Предстои регистрация във федерацията по водна топка.
Началното обучение по плуване при осем посещения на месец ще е на цена 45 лв., а тренировъчното обучение - 50 лв. Единичното посещение за деца е 6,50 лв., а общата подготовка по плуване (за четири посещения) - 25 лв.
Източник: Пресцентър Община Добрич
Снимка и видео: Добрич онлайн

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
Региони в България