RegionBG

bg iconНачало » Местна власт » Имоти » Морски имоти:Засилен интерес към Варна
Морски имоти:Засилен интерес към Варна
11 Май 2015 10:30:00    |    6540    |    Коментари: 0
pic

През изминалите месеци морският пазар на имоти е утихнал поради отдръпването на руснаците, показва анализ на специализирана компания за имоти. Руските купувачи са насочили интереса си към големите градове с цел постоянно пребиваване и това е довело до почти нулеви продажби в най-големия ни курорт Слънчев бряг. От компанията посочват, че заради малкия обем продажби не е възможно да се определи средна цена на апартаментите в курорта за първо тримесечие.
На база офертни цени има тенденция за лек спад, основно в сегмента на препродажбите. Цените са спаднали най-много през януари и февруари и към момента са на 10 на сто под нивата си от
миналата година. Средната офертна цена за първо тримесечие е 675 евро/кв.м. при 758 евро/кв.м. за 2014 година.
Освен към Бургас купувачите все по-често гледат и към Созопол, Лозенец и други курорти на юг, където са и предпочитаните от българите места за почивка и летен туризъм. Запазва се тенденцията от втората половина на 2014 г. за нарастване на интереса към Варна и околните курорти. Варна и регионът в момента привличат разнообразни националности - освен руснаци, сред купувачите присъстват и белгийци, кувейтци, италианци, а също и голям дял принадлежи на българите. Чужденци,търсещи имот на морето и разполагащи с висок бюджет, често се насочват именно към Варна и околните й курорти.
 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България