RegionBG

bg iconНачало » Региони » Бургас » Зарядна станция за електромобили в Бургас
Бургас
Зарядна станция за електромобили в Бургас
05 Март 2015 11:20:00    |    6719    |    Коментари: 0
pic

Кметът Димитър Николов провери функционалността на първата постоянна зарядна станция за електромобили в Бургас. Тя е изградена в рамките на общинския паркинг на ул. "Гурко". За да я ползвате, е нужно да платите единствено престоя на своя електромобил. За самото зареждане не дължите нищо. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.
"Бургас е съвременен град с афинитет към модерните технологии. Възползвайте се от новата услуга и не забравяйте, че електромобилите паркират безплатно в синята ни зона", каза кметът Николов. По негово разпореждане до края на годината трябва да бъдат изградени още 4 такива зарядни станции - в к-с "Меден рудник" /до новия басейн/, в к-с "Изгрев" /до последната спирка на автобус 211/, в подземния паркинг при Операта и на Морска гара /със съдействието на Пристанище Бургас/. Така ще се поощри използването на екологични превозни средства, които не замърсяват атмосферния въздух в града.
При хубаво време станцията на "Гурко" се зарежда със соларни панели, а през останалото - с електричество от конвенционален източник. За използването й служителите на ОП "Транспорт", работещи на паркинга, ще осигурят на желаещите специална чип карта, допълват от пресцентъра.

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
Региони в България