RegionBG

bg iconНачало » Региони » Габрово » Севлиево: ремонт на детски площадки
Габрово
Севлиево: ремонт на детски площадки
19 Фев 2015 12:30:00    |    7058    |    Коментари: 0
pic

Община Севлиево внесе три проектни предложения по националната програма “За чиста околна среда – 2015 г.”, на тема: “Обичам природата – и аз участвам”. Трите проектни предложения са на обща стойност 37 113,25 лв., като Община Севлиево ще съфинансира 7 125, 50 лв. за проекта на парка до автогарата.
Първият проект е за ремонт на детската площадка и озеленяване на парка в градинката до автогарата. По него се предвижда почистване и оформяне на тревните площи, полагане на ударопоглъщаща настилка под съоръженията, закупуване на нови детски съоръжения за различни игри, засаждане на цветя и затревяване на зелените площи, монтиране на пейки и кошчета.
Вторият проект е за обособяване на фитнес площадка в парк “Черничките”. Желанието на общинската администрация е в Севлиево да се създадат условия за спорт за децата и младежите от града. По проекта ще се изгради фитнес площадка от 100 кв.м. с основа от ударопоглъщаща настилка, върху която ще се монтира комплект от 6 броя фитнес уреди за различен вид тренировка. Около площадката ще се монтират пейки и кошчета за отпадъци.
Третото внесено проектно предложение е за ремонт на детска площадка и кът за отдих в парка на село Сенник. Предвижда се почистване и кастрене на клоните в парка, обособяване на ограда от жив плет, монтиране на декоративна дървена ограда върху съществуващата, закупуване и монтаж на ново детско съоръжение. С доброволен труд ще бъдат боядисани съществуващите люлка и пързалка, като и вратите на парка. За оформянето на кът за отдих ще се поставят беседка, пейки и ще се засадят цветя.
Източник: gabrovonews.bg

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
Региони в България