RegionBG

bg iconНачало » Региони » Хасково » Ивайловград: Инвестиция след 30 г.
Хасково
Ивайловград: Инвестиция след 30 г.
10 Сеп 2012 11:30:00    |    1393    |    Коментари: 0
pic

250 000 лв. допълнително ще бъдат отпуснати от правителството за саниране на основната част на сградата на СОУ „Христо Ботев“, гр. Ивайловград, съобщи пресслужбата на Министерски съвет. Това стана ясно по време на откриването на новоизграденото крило на гимназията. На официалната церемония присъстваха премиерът Бойко Борисов, министрите Сергей Игнатов, Делян Добрев и директорът на НИМ Божидар Димитров. Проектът е на стойност 1 567 000 лв. като финансирането е осигурено от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. Премахването на съществуващата пристройка беше наложително, заради появили се пукнатини в резултат на свлачищни процеси в района, които застрашаваха живота и здравето на учащите.
[advertise]„Помогнахме за изграждането на западното крило, ще осигурим и допълнителни средства в размер на 250 000 лв. за саниране и на останалата част на сградата“, заяви премиерът и подчерта, че учениците в единствената гимназия в града заслужават да получат по-добри условия за обучението си. „Тук има толкова много история, че е грехота да не развиваме района и да привличаме туристи“, изтъкна премиерът Борисов. Той приветства гражданите на града по случай Деня на Съединението и пожела на всички българи здраве и национално самочувствие.
Министърът на образованието и науката Сергей Игнатов заяви, че предстоят ремонти на още 15 училища, като за всяко от тях правителството ще осигури по около 70 000 лв.
„Благодарение на общите усилия на местната власти на държавата беше решен и проблемът с незаконния добив от кариери в региона, който стоеше от 20 години и от който губеха граждани, община и държава, подчерта министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. По думите му от 2011 г. до момента по законния ред са дадени 12 концесии, които ще донесат за общината приход от около 50 000 лв. годишно.
„Инвестиция в такъв мащаб в Ивайловград не е правена повече от 30 години“, подчерта кметът Диана Овчарова и изказа своята благодарност към правителството за подкрепата.
 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
Региони в България