RegionBG

bg iconНачало » Региони » Търговище » Търговище: Проекти за 103 млн. лв.
Търговище
Търговище: Проекти за 103 млн. лв.
23 Фев 2012 15:53:20    |    1874    |    Коментари: 0
pic

Изключително важна е ролята на Областните информационни центрове, за да достига повече и експертна информация до хората. Убеден съм, че екипа на нашия център ще изпълни със съдържание своята работа. Това каза д-р Красимир Мирев, кмет на Община Търговище на пресконференцията при представяне услуги и екипа на Областния информационен център (ОИЦ). На последната сесия на Комитета на регионите в Брюксел е било обсъдено знаковото място на Областните информационни центрове в страните-членки на ЕС и тяхната важна задача да подпомогнат с експертна информация бенефециентите в реализацията на повече европроекти, съобщи д-р Мирев, който е ръководител на българската делегация в Комитета на регионите.
Осигуряването на информация за Национална стратегическа референтна рамка и Оперативните програми по телефон, e-mail и на място е именно една от услугите, които ще предоставя на граждани, фирми и НПО ОИЦ – Търговище, каза неговият управител Милчо Тонев. В своята презентация той посочи още, че към 15.01.2012 г. в област Търговище има общо 73 сключени договора, на стойност 103 770 610 лева. Общият брой на бенефициентите по тези проекти е 40, като най-активни са общинските администрации, следвани от неправителствените организации. Най-много сключени договори има община Търговище – 34 за малко над 29 млн. лв. Добри практики в реализацията на европроекти има община Попово, чиято обща стойност на 20-те сключени договора надхвърля 42 млн. лв.
В рамките на дейността си Областния информационен център ще организира 45 информационни срещи в 5-те общини на областта и 16 презентации и пресконференции. Областният информационен център (ОИЦ) е един от 27-те в страната, които ще предоставят информация относно кохезионната политика на ЕС в Република България. Центърът е създаден по проект „Изграждане и функциониране на областен информационен център в град Търговище” (BG161PO002-3.3.02-0002-C0003), бенефициент Община Търговище. Проектът се финансира безвъзмездно с 399 938 лв. от Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
Региони в България