RegionBG

bg iconНачало » Региони » Благоевград » Разлог: Старт на енергиен проект
Благоевград
Разлог: Старт на енергиен проект
17 Сеп 2011 12:20:00    |    1243    |    Коментари: 0
pic

В Разлог стартира проектът „Прилагане на мерки за енергийна ефективност в образователната инфраструктура на Община Разлог”, съобщи Благоевград Инфо. След два месеца децата ще влязат в ремонтираните детските градини.
В двора на Целодневна детска градина и детски ясли „Елиза Астинова” – гр.Разлог се даде старт на строителните дейности на проекта за енергийна ефективност.
Проектът „Прилагане на мерки за енергийна ефективност в образователната инфраструктура на Община Разлог” по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.” е на стойност 871 385 лева. Обекти по проекта са Целодневна детска градина „Незабравка” – гр.Разлог и Целодневна детска градина и Детски ясли „Елиза Астинова” – гр.Разлог. В двете детски заведения се отглеждат и обучават 214 деца, 55 души са заети с грижите за тях и с поддръжката на сградата.
„След направения ремонт ще постигнем намалени разходи за отопление и също така по-качествено място за децата. Община Разлог използва външен финансов ресурс за реализирането строително монтажните работи. Това е един проект, които успяхме да проектираме, да кандидатстваме и да го защитим. Не мога да не съм щастлив, че решаваме сериозен проблем в тези две детски градини. Искаше ми се да стартираме по-рано, но имаше процедури, които трябваше да спазим - процедури по обявяване на обществената поръчка, срокове за обжалване и други. Всичко мина успешно, така че стартираме.”, каза инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог, който не пропусна да се извини за неудобството, което ще бъде причинено на родителите и техните деца.
Община Разлог изгради със собствени средства нова отоплителна инсталация в ЦДГ „Елиза Астинова” – гр. Разлог и подмени дограмата.
 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
Региони в България