RegionBG

bg iconНачало » Региони » Пловдив » Денят на Европа в Пловдив
Пловдив
Денят на Европа в Пловдив
08 Май 2012 14:47:21    |    1196    |    Коментари: 0
pic

Областен информационен център – Пловдив (ОИЦ – Пловдив) ще отбележи Деня на Европа със серия от информационни събития. Инициативите ще бъдат представени на 9 май от 10 часа в залата на ОИЦ – Пловдив (пл. „Централен” №1, на 12-и етаж).
Експерти от ОИЦ – Пловдив ще представят в Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване – Пловдив дейността си, свързана с политиката на Европейския съюз за икономическо и социално сближаване. Екипът е подготвил интересна викторина и компютърни игри с ученици от гимназията, като за победителите в тях са предвидени много награди.
Успоредно с това, в залата на ОИЦ – Пловдив екипът ще приеме деца от едно от най-големите сегрегирани училища у нас – СОУ „Найден Геров”, както и ученици от елитното СОУ „Душо Хаджидеков”. На малчуганите ще бъдат прожектирани филми за Европейския съюз и европейските институции и провежданата от тях политика в България, ще бъдат проведени забавни игри и викторина, а победителите ще си тръгнат с награди.
През целия ден в Областен информационен център – Пловдив ще бъдат раздавани материали за политиката на Европейския съюз и ще се дава актуална информация за възможностите за кандидатстване по оперативните програми.
ОИЦ – Пловдив работи в рамките на проект № BG161РО002-3.3.02-00021-С0001 ”Изграждане на областен информационен център в Пловдив”. Програмата се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Техническа помощ“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
Региони в България