RegionBG

bg iconНачало » Местна власт » Общини » В.Търново привлича румънци с културен туризъм
В.Търново привлича румънци с културен туризъм
28 Фев 2018 10:10:00    |    8355    |    Коментари: 0
pic

Велико Търново бе единственият български град със самостоятелен щанд на Международно туристическо изложение “Tourism Fair of Romania”, което се проведе в края на февруари т.г. в румънската столица Букурещ. На борсата старата столица бе представена от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ и предизвика интереса на масовата публика  и професионалистите в бранша в северната ни съседка с възможностите за целогодишен културен туризъм.

„Индивидуалните туристи добре познават нашия град, впечатлени са от културно-историческото наследство и гостоприемството ни. За изминалите 10 години имаме 73,5% ръст на румънски туристи. Велико Търново е предпочитана дестинация за румънците по тазгодишните Великденските празници и се надяваме това да е добър старт на сезона. Голям интерес на изложението предизвика тазгодишното издание на фестивала „Сцена на вековете“ и новооткритият парк на миниатюрите „Търновград-духтъ на хилядолетна България“.“, сподели управителя на Общинската туристическа агенция Борислав Йорданов.

 На TTR – Букурещ са установени контакти и с румънски туроператори, които са проявили интерес към организирани екскурзии във Велико Търново и региона. „Съчетавайки културно-историческите маршрути с различни културни събития, атракции, кулинария и добра база за настаняване имаме реална възможност да увеличим престоя на румънските туристи и да направим дестинацията атрактивна целогодишно за румънските туристи“, категоричен е Борислав Йорданов.

 Международно туристическо изложение в Букурещ – “Tourism Fair of Romania е най-голямото туристическо изложение в Румъния, предназначено както за масовата публика, така и за професионалисти в бранша. Само тази година в борсата са участвали над 300 изложители.   

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България