RegionBG

bg iconНачало » Региони » Видин » Видин: Крайбрежната алея грейна с цветя
Видин
Видин: Крайбрежната алея грейна с цветя
11 Май 2015 14:10:00    |    7218    |    Коментари: 0
pic

Общо 37 броя кошници са поставени на стълбовете за осветление, разположени на крайбрежната алея в градския парк. Те бяха монтирани и вече красят едно от любимите за видинчани места за разходка с прекрасен изглед към реката и Дунав мост 2. Кошниците са закупени с общински средства.

В същото време работници от строителната група окосиха зелените площи в централната градска част, Крайдунавския парк – от Художествената галерия до Телеграф капия и в парк „Владикина бахча“. Припомняме, че за да бъде подпомогната работата по озеленяването, в началото на март общината закупи моторна косачка и моторна метла, както и няколко храстореза.

Така през целия сезон ще се обезпечи по-лесното поддържане на зелените площи. Със завършването на строителните дейности по проектите за Водния цикъл и „Зелена и достъпна градска среда“ до няколко месеца Видин ще бъде напълно почистен, подреден и ще предлага нови кътове за развлечения и игра на децата и за отдих на възрастните.

Общинското ръководство апелира към гражданите да пазят от посегателство новите придобивки, да сигнализират за всяка вандалска проява, както и да поддържат чисти алеите в парковете./ПЦ Община Видин
 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
Региони в България