RegionBG

bg iconНачало » Туризъм » ФИФА иска световни квалификации по плажен футбол в Бургас
ФИФА иска световни квалификации по плажен футбол в Бургас
31 Май 2013 13:49:38    |    509    |    Коментари: 0
pic

Кметът на Бургас Димитър Николов проведе среща с Габино Реналес, мениджър събития в направлението плажен футбол към ФИФА. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Преди това емисарят разговаря с президента на БФС Борислав Михайлов, а повод за визитата му в България е изборът на тукашен град - домакин на световни квалификации в този спорт през следващата година.
Габино Реналес огледа цялата логистика на града и каза, че условията в Бургас са перфектни.
Престижният спортен форум предвижда световните квалификации да се проведат на пет места, на всяко от които да участват по 30 отбора. Така в Бургас вероятно ще играят националите на страните от Източна Европа и Черноморския регион. Мениджърът от ФИФА използва повода да покани кмета Николов на финала на Европейската лига по плажен футбол през август в Испания, за да усети атмосферата и да се запознае с организацията на такъв тип състезание.
Междувременно в Община Бургас се състоя и среща с Валентин Зайков, председател на комисията по плажен футбол към БФС. На нея беше договорено на 27, 28 и 29 август тази година Централен плаж да приеме финала на Държавното първенство по плажен футбол. През септември пък на същото място за първи път ще се проведе международен турнир за купата на кмета на Бургас.
Предстои съвсем скоро на Централен плаж да бъдат поставени трибуни за 500 души публика и да бъдат обособени специализирани игрища за плажен футбол. Мястото все повече се утвърждава като предпочитано не само за плажуване и отдих, но и за култура и спорт. Там се проведе световно първенство по плажен тенис, там се събират хиляди меломани на концертите на Джулай Морнинг и в дните на Spirit of Burgas.

 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България