RegionBG

bg iconНачало » Региони » Добрич » Студенти се обучават във вятърен парк
Добрич
Студенти се обучават във вятърен парк
18 Ное 2011 12:20:00    |    817    |    Коментари: 0
pic

28 студенти от специалност "Индустриален мениджмънт" в Русенския университет проведоха бизнес практикум във Ветрогенераторния парк "Лонг Ман" в Каварна. Практическото обучение по индустриален инженеринг е подготвено от катедрата по Мениджмънт и бизнес развитие, за да се стимулира придобиването на умения и компетенции, базирани на реалния опит на действащи индустрии, съобщи News.Ruse24.bg. Студентите са били придружавани от ръководителката на катедрата проф. д-р Диана Антонова, доц. д-р Даниел Павлов и асистентите Николай Колев и Свилен Кунев. За организацията и провеждането на практикума катедрата е била подпомогната от "Холлеман България".
Енергийната компания е била представена на практикантите от нейния управител и от техническия й директор. След това младите хора са се запознали с процесите по управление и контрол на енергийните мощности, достигащи до индивидуален капацитет от 7 мегавата. В разговора с ръководителите на вятърния парк те са придобили конкретна информация за проектирането на ветрогенераторни инсталации, за технологията на включването им към електро-разпределителната мрежа на България, за обхвата на сервизното им обслужване и техническата поддръжка за безаварийна работа. Голям интерес сред студентите е предизвикал разказът на мениджърите за конкретните стъпки и трудности при стартиране на бизнес от подобен род. Ключовите проблеми са били свързани с избора на източници на финансиране и създаването на капиталова структура на дружеството, както и със спецификите при подбора и обучението на квалифициран персонал, за да се осигури денонощна експлоатация на високотехнологичните съоръжения.
Студентите са били допуснати и във вътрешността на ветрогенератор Vespas 3 мегавата, за да се запознаят непосредствено с електро-инженерната технология. С един от бъдещите индустриални мениджъри е бил проведен специален инструктаж, за да може заедно с техническия директор да се изкачи на 90-метровата мачта и отблизо да разгледа 3-тонната витлова система.
 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
Региони в България