RegionBG

bg iconНачало » Икономика » Сектори » Спад на промишленото производство
Спад на промишленото производство
06 Апр 2012 13:20:00    |    544    |    Коментари: 0
pic

По предварителни данни през февруари 2012 г. индексът на промишленото производство, изчислен от сезонно изгладените данни намалява с 2.1% в сравнение с януари 2012 година, показват предварителните данни на НСИ. През февруари 2012 г. календарно изгладеният индекс на промишленото производство регистрира спад от 5.5% спрямо съответния месец на 2011 година.
Месечни изменения
През февруари 2012 г. спрямо предходния месец производството в добивната промишленост намалява с 5.6%, в преработващата промишленост - с 3.7%, докато в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ е отчетено увеличение от 3.6%. По-значителен спад в преработващата промишленост се наблюдава при производството на изделия от други неметални минерални суровини - с 32.4%, при производството на дървен материал и изделия от него, без мебели - с 11.1%, при производството на изделия от каучук и пластмаси - с 10.6%, при производството на основни метали - със 7.3%. Ръст е регистриран при производството на хартия, картон и изделия от хартия и картон - с 16.8%, при производството на хранителни продукти - с 6.6%, при производството на лекарствени вещества и продукти - с 4.9%.
Годишни изменения
На годишна база намаление на промишленото производство, изчислено от календарно
изгладените данни, е отчетено в преработващата промишленост - със 7.5%, и в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 3.0%, докато в добивната промишленост е отбелязано увеличение - с 3.1%. Регистриран е спад в производството на продукти за междинно потребление (9.2%) и в производството на енергийни продукти (8.2%), докато в производството на инвестиционни продукти е отчетено увеличение (8.8%).
 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България