RegionBG

bg iconНачало » Икономика » Сектори » Регионален бизнес форум с френски компании
Регионален бизнес форум с френски компании
18 Юни 2012 17:15:00    |    293    |    Коментари: 0
pic

Бизнес форумът „Франция - Югоизточна Европа&Балкани” ще се проведе в София от 4 до 6 юли. Той е професионално събитие, което ще се проведе под формата на B2B контакти между партньори от 13 държави. Той предлага на българските фирми бизнес срещи с френски производители износители, контакти с партньори от региона на Балканите, тематични информационни ателиета, възможности за осъществяване на неформални срещи и за консултации със специалисти в международната търговия в региона, които ще ви очакват в т.нар. „експертно пространство“. С население от 65 милиона и общ БВП от 565 млрд. евро, Югоизточна Европа е атрактивен регион за френските фирми и пазар, на който те реализират стоки и услуги в размер на 8 млрд. евро. Форматът на „бизнес срещите“ не е избран случайно. Той съответства на желанието на мениджърите на френските фирми и отговоря на техния потенциал за развитие на международните пазари. В рамките на първия регионален форум в хотел Хилтън в София, ще участват освен френски и български фирми и представители на бизнеса от 11 страни от Югоизточна Европа, а именно Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Кипър, Косово, Македония, Румъния, Словения, Сърбия, Хърватия и Черна гора. Представителствата на френски компании в тези страни, както и в Австрия, Италия и Турция, също са поканени на събитието.
Във форума вече са заявили участие 150 фирми от следните сектори:
- напитки, храни и суровини;
- оборудване за ХВП, селскостопанска техника, торове и пестициди;
- гражданско и инфраструктурно строителство;
- енергетика (електричество, ВЕИ, газов сектор, оборудване и др.) и индустрия;
- околна среда (пречистване на питейни и отпадни води, инженеринг и др.);
- телекомуникации, видеонаблюдение, ГИС, софтуер;
- мода,козметични продукти, обзавеждане и градински мебели;
- здравеопазване (медицинско оборудване, хранителни добавки и др.), спорт, туризъм;
- адвокатски услуги, транспорт и логистика, банки и финансови услуги, консултантски услуги, агенции за подбор на персонал.
В рамките на 2 дни ще бъдат организирани повече от 2000 индивидуални бизнес срещи.
Българските фирми могат да участват във форума само след предварителна регистрация, а В2В срещите ще се организират чрез специална интернет платформа. За регистрация, интернет страница: www.ubifrance.fr/forum-balkans

 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България