RegionBG

bg iconНачало » Туризъм » Ваканция » Първата вкусна карта на София
Първата вкусна карта на София
03 Дек 2013 08:59:14    |    364    |    Коментари: 0
pic

На хартиената и онлайн карта са обозначени 26 вкусни обекта – автентични ресторанти и магазини за храна, собственост на българи, бежанци, чужденци от Европейския съюз и трети страни – представители на общо 19 страни. Картата е отпечатана в тираж от 20 000 броя, а в следващото й издание ще бъдат включени и нови обекти.

Идеята на създателите на проекта от „Мулти култи китчън“ и „Компот колектив“ е не само да предложат малък личен пътеводител във вкусното културно многообразие на столицата ни, но и да подтикнат хората да се радват на това многонационално разнообразие. Защото пъстротото присъствие на различни традиции, кулинарни специфики и храни е истинско богатство за града и страната ни.

Сред ресторантите, които представят кухнята на 14 държави, са такива места като автентичният български и балкански Преди 10, гръцкият Густоза в Слатина, френският Летранже, перуанският Ломо и още 12 ресторанта с непалска, корейска, китайска, турска, арменска, сръбска и други чужди кухни, както и 10 магазина в София, предлагащи автентична храна от почти всички краищи на света, с които може да се запознаете подробно на multikulti.bg/map.

Онлайн картата има свой живот и е допълнена от подробна информация за ресторантите и магазините, снимки и плакати на Компот колектив, изобразяващи духа на всяко едно от местата. Хартиената карта пък ще се разпространява чрез много канали в столицата.

Проектът е финансиран от Столична програма „Култура” на Столична община за 2013 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата – 2019 г. Настоящата карта стана възможна и благодарение на помощта на Фондация „Работилница за граждански инициативи“, чрез фонд „Дарителски кръг – Развитие”.

Източник: сп. Меню

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
 
Региони в България