RegionBG

bg iconНачало » Региони » Пловдив » Пловдив с награда от „Ваканция и Спа Експо 2015”
Пловдив
Пловдив с награда от „Ваканция и Спа Експо 2015”
17 Фев 2015 11:15:00    |    670    |    Коментари: 0
pic

За поредна година община Пловдив бе отличена на церемонията по награждаване на най-успешните дестинации за 2014 г. по време на международната туристическа борса „Ваканция и Спа Експо 2015 година”, съобщиха от Общината. Градът спечели приза за „Утвърждаване имиджа на България като туристическа дестинация”. Тазгодишното издание на престижния форум се проведе в София от 12 до 14 февруари, под патронажа на Министерство на туризма.
„Тази награда е поредното признание за работата на Община Пловдив в сферата на туризма“, коментира кметът инж. Иван Тотев и припомни, че градът е единственият в България, който отчита двуцифрен ръст на реализираните нощувки през миналата година - 18.27 %, както и над 30-процентно увеличение на броя на чуждестранните туристи, посочват от Община Пловдив.
На туристическото изложение екипът на ОП „Туризъм“ заложи на презентацията на Пловдив, като представи непрекъснатото му движение от епоха в епоха, от древността към съвременността, от застинала красота към усещане за вечна хармония. Улични актьори и музиканти пресъздадоха неповторимата атмосфера на Стария и Новия Пловдив. Акцент в програмата бе изпълнението на класическа музика, с което бе представен емблематичния за града Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща”. Сред музикантите бе флейтистката Мила Павлова – основател и главен артистичен двигателна фестивала. Актьорите от театър „Хенд“ забавляваха гостите с поредица от скечове, а всички посетители на щанда имаха възможност да си направят снимка за спомен с атрактивен мим, както и да се насладят на някои традиционни специалитети, допълват от Общината.
В борсата взеха участие над 20 изложители от чужбина и над 250 от България, сред които и 50 български общини и информационни центрове. По време на форума „Ваканция и Спа Експо 2015 година“ представителите на туристическия бранш бяха поканени да участват в Шестото издание на международната среща на туроператорите. Тя предстои да се проведе в Пловдив от 22 до 25 април 2015 г., като ще посрещне повече от 150 представители – туроператори и журналисти от България и света.
През 2014-а година Пловдив спечели титлата „Европейска столица на културата през 2019 г.“, което е най-голямото събитие в областта на културата в ЕС. Друго голямо признание за Пловдив е попадането му сред десетте града в света, които задължително трябва да посетите през 2015 година според най-големия пътеводител Lounley Planet. През юни тази година градът ще бъде домакин на INDEX 2015 – най-голямото професионално събитие за туризъм през годината, което ще се проведе за първи път в Източна Европа.

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
Региони в България