RegionBG

bg iconНачало » Региони » Бургас » Модерна спортна зала в Бургас
Бургас
Модерна спортна зала в Бургас
29 Авг 2012 16:30:00    |    847    |    Коментари: 0
pic

С модерна многофункционална спортна зала на три нива ще се сдобие бургаската Природоматематическа гимназия "Акад. Никола Обрешков". Това ще бъде най-модерният училищен спортен комплекс на територията на община Бургас. Залата ще е оборудвана с най-съвременни съоръжения за лека атлетика, фитнес, тенис на маса и колективни спортове - волейбол, баскетбол, др. Към отделните игрища ще бъдат обособени и трибуни за публика. Електронни табла ще показват резултатите на спортистите от двубоите между отборите. Общата разгъната площ на залата ще е близо 1 600 кв.м., като тя ще бъде пристроена към крилото на училището откъм улица "Цар Симеон I".
Проектът е замислен така, че спортните съоръжения да бъдат използвани не само в часовете по физическо възпитание на учениците от математическата гимназия, но и за междуучилищни и други спортни състезания. По предварителни изчисления изграждането на комплекса ще струва около 1 100 000 лева. Кметът Димитър Николов даде срок на архитектите, проектантите и спортните експерти, работещи по проекта за новата зала, до средата на септември да бъдат изчистени всички детайли по него.
На заседание на Министерски съвет, провело се миналата седмица, беше взето решение държавата да съфинансира с 10 млн. лева изграждането на спортни зали в 9 големи града в страната, сред които и Бургас. Другата седмица се очакват представители от Министерство на образованието да пристигнат в Бургас, за да се запознаят на място с проекта за спортния комплекс в ПМГ. Ако всичко върви по план, до края на месец септември ще бъде обявена процедура по ЗОП за избор на изпълнител за изграждането на спортната зала. Най-късно в края на януари ще започне и самото строителство.
 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
Региони в България