RegionBG

bg iconНачало » Региони » Бургас » "Мега заводи" в България
Бургас
"Мега заводи" в България
30 Авг 2012 15:15:00    |    1141    |    Коментари: 0
pic

Последните две мега съоръжения, необходими за новото производство на бургаската рафинерия ще преминат през Бургас на 7 и 15 септември, съобщи пресцентърът на общината. Всяко едно от тях тежи 1 656 тона. Те са с размер 6,44 м ширина, 9 метра височина и дължина 5 метра. Те ще преминат по маршрут - от централен вход на "Пристанище Бургас" по улиците "К. Фотинов" - ул. "Булаир" - бул. "Демокрация" - ул. "Сан Стефано" - ул. "Одрин" в посока "Лукойл Нефтохим". Тяхното предвижване ще стане в ранните часове на деня, за да не се нарушава трайно трафика в града. Самоходната модулна платформа, на която ще бъдат пренесени гигантските машини, ще се движи с максимална скорост от 5 км./час. По време на тяхното предвижване от съображения за сигурност няма да бъдат допускани други превозни средства по пътя на платформата. Фирмата, извършваща превозването на мега машините, вече е внесла неотменима и безусловна банкова гаранция в размер на 500 000 лв., която ще бъде използвана в случай на повреждане на наличната инфраструктура по трасето, предвидено за преминаването им. За да се извърши независим надзор за претърпени загуби и щети по инфраструктурата, Община Бургас наема фирма - сървьор, която ще следи целия процес на превозване и ще констатира евентуално възникнали проблеми.
Поради изключителната обемност и тежест на съоръженията по улиците, през които ще бъдат превозвани, вече е извършено кастрене на дърветата, а от днес 29 август ще бъде извършено и демонтиране на част от въздушно-контактната тролейбусна мрежа, като до нейното възстановяване тролейбусна линия Т2 ще се обслужва от автобуси.
Специално за да заснеме пристигането, предвижването и инсталирането на мега товарите в Бургас ще пристигне екип на "National Geographic", който ще направи филм за предаването "Мега заводи".
 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
Региони в България