RegionBG

bg iconНачало » Региони » Сливен » Къща за милиони в Сливен
Сливен
Къща за милиони в Сливен
23 Окт 2012 12:58:24    |    4809    |    Коментари: 0
pic

Емблематична за Сливен къща смени собственика си, съобщава Sliveninfo. Крупният италиански предприемач Едоардо Миролио е платил седем цифрена сума в евро на Спиро Батаков, брат на общинския съветник и бизнесмен Димитър Батаков. Сделката за имота, който се намира срещу сградата на общината и Виенската сладкарница, е финализирана, се съобщава още в сайта.
Едоардо Миролио е най-големият чуждестранен инвеститор в Сливен и в същото време най-големият италиански инвеститор в България.
Емблематичната къща e една от най-стилните в града под сините камъни. Преди девети септември 1944 година къщата е била собственост на фамилията на фабриканта Хощеров. Последните години преди демокрацията в нея се помещават ателиета на културни дейци от Сливен. Спиро Батаков закупува имота през 1993 година, когато бе един от най-големите търговци на цигари в страната.
Все още няма яснота това какво ще прави с къщата бизнесмена Едоардо Миролио. Неговата привързаност към Сливен и региона е известна за обществеността. Наскоро стана ясно, че преди няколко години той е ходил при премиера Борисов за разкопаните улици в града. Италианският бизнесмен притежава текстилни предприятия в Сливен, Ямбол и София, винарна край новозагорското село Миролио, хотел „Централ”, апартаменти в града под сините камъни и най-големия търговски център в столицата. За Едоардо Миролио работят над 2000 българи.

 

Коментари (0)
Коментирай
Име:
E-mail:
Текст:
Код за сигурност
Напиши символите в полето:
code
Региони в България